PAYLAŞ
+ A -

BBP LİDERİ DESTİCİ'DEN CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'E ZİYARET

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. İkili görüşme sonrası ortak açıklama yaptı. İki liderin gündeminde de TBMM gündemine gelmesi beklenen hayvan haklarıyla ilgili kanun tasarısı vardı.

image

BBP lideri Destici, CHP lideri Özel'i CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından iki lider ortak basın açıklaması yapması yaptı. 

Özel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Destici,  "Sayın genel başkan Özel ile heyetine, samimi ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Kendilerinin de ifade ettiği gibi bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Aslında bu ziyareti daha önce yapmayı planlamıştık ama araya seçim girdi, yoğun bir gündem oluştu. Onun için bugüne nasip oldu. Kendisine CHP Genel Başkanlığı için hayırlı olsun diyorum, yönetimini de tebrik ediyorum. Girdikleri ilk yerel seçimde de başarıyla çıktılar. Başarılarından dolayı da kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE'NİN DEMOKRATİK SİVİL BİR ANAYASAYA İHTİYACI VAR"

''Yeni anayasa'' tartışmalarına da değinen Destici, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğine inanıyoruz. Konuşmalarımızda şunu gördük ki CHP’de Türkiye’nin yeni, demokratik ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda hem fikiriz.

Ben Kemal Bey’e ifade ettiklerimi, Özgür Bey’e de ifade ettim. Herkes teklifini kamuoyu önünde paylaşsın ben uzlaşamayacağımız noktaları bir kenara bırakarak en azından azami müştereklerimizde buluşarak bir anayasa yapma konusunda gayret göstermemiz gerektiğini söyledim.

İlk 4 madde, 66’ncı madde ile ilgili kimsenin sıkıntısı yok. Seçimlerde verilen hazine yardımının kaldırılmasını teklif ediyoruz. Madem tasarruf edeceğiz o zaman siyasi partilerimiz de tasarruf etsin. Bizim için kırmızı çizgi terör ve şiddettir.

Terör örgütleriyle arasına mesafe koyduğu sürece her siyasi parti, her sivil toplum örgütü, hatta her fert kendi fikrini özgürce söyleyebilir, inancını yaşayabilir. Kırmızı çizgimiz terör ve şiddettir. Bunda da aynı fikirde olduğumuzu gördük. Bu görüşme çok faydalı oldu. Kendisine ve yönetimine hayırlı olsun diyorum."

DESTİCİ: KIRMIZI ÇİZGİMİZ TERÖR VE ŞİDETTİR

Destici de BBP olarak hem AK Parti hem de CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde uyum içerisinde bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "Önceliğimiz devletimizin varlığı, ülkemizin bütünlüğü milletimizin birliği ve kardeşliği, refahı. Biz Büyük Birlik Partisi olarak Türkiye'nin bu darbe anayasasından kurtulması gerektiğine inanıyoruz. Konuşmalarımızda şunu gördük ki, CHP ile Türkiye'nin yeni demokratik ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda hemfikiriz. Herkes teklifini ortaya koysun. Kamuoyunun önünde paylaşsın. Ben uzlaşamayacağımız noktaları bir kenara bırakarak en azından azami müştereklerimizde buluşarak bir anayasa yapma konusunda gayret göstermemiz gerektiğini söyledim. Dolayısıyla da bu devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü ve milletin birliği ve istikbali tartışma konusu değildir, dili de tartışma konusu değildir, kimliği de tartışma konusu değildir. Dolayısıyla bu konularda da fikir birliği içinde olduğumuzu görmekten de büyük bir memnuniyet duydum. Siyasi partiler yasası demokratikleşmeden, demokratik bir siyasetten bahsedilemez. Seçime 35 parti giriyor, seçim yardımını 5 parti alıyor. Dolayısıyla biz burada kesin çözüm olarak bu hazine yardımının tamamen kaldırılmasını teklif ediyoruz. Zaten tasarruf tedbirleri de gündemde. Dolayısıyla da madem tasarruf edeceğiz, o zaman siyasi partilerimiz de, Meclisimiz de tasarruf etsin. Ve milletimize de bu konuda örnek olalım diye düşünüyoruz. Bir diğer husus da bizim kırmızı çizgimiz terör ve şiddettir. Teröre, şiddete bulaşmadığı sürece ya da terör örgütleriyle arasına mesafe koyduğu sürece her siyasi parti, her sivil toplum örgütü hatta her fert kendi fikrini özgürce söyleyebilir, inancını yaşayabilir, düşüncelerini dile getirebilir. Burada kırmızı çizgimiz terör ve şiddettir. Bunda da aynı fikirde olduğumuzu gördük" diye konuştu.

 Özel, 31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye siyasetinde çeşitli şekillerde nitelendirilen bir normalleşme süreci yaşandığına belirterek, "Ama bizim bugünkü görüşmemiz bir normalleşme sürecine işaret etmiyor. Çünkü biz zaten Meclis'te hep birlikte olmuş ve temaslarımızı sürdürmüş iki partiydik. Türkiye'de Avrupa'nın, dünyanın çok gerisinde bir siyasi partiler kanunuyla karşı karşıyayız. Ve siyasetin finansmanının şeffaf olması, denetim altında olması ve bazı siyasi partilere hazine ve seçim yardımı yapılıyorken, sadece 5 partiye bugünkü uygulamayla yapılabiliyor; bazı siyasi partilerin bundan mahrum olmasının kabul edilemez olduğu noktasında bir kez daha karşılıklı fikir birliği içinde olduğumuzu gördük. Fikirlerin tümünün kolayca ifade edilebilmesi, toplum tarafından duyulmasının sağlanması ancak ve ancak siyasi parti kurulmasının kolaylaştırılması, siyasi parti faaliyetlerinin devlet tarafından desteklenmesi ve özellikle belli bir mali gücün altındaki siyasi partilerin bugünkünün aksine pozitif ayrımcılıkla seslerini duyurmaları, örgütlenmelerini sağlamaları noktasında mutlaka gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Biz Sayın Destici ile Büyük Birlik Partisi'yle ayrı ittifaklardayız. Ayrı siyasi yelpazenin farklı kanatlarındayız. Ama bu konudaki müşterek duygumuzu her ikimiz de ifade ettik ve bundan sonraki süreçte de bir düzenleme yapılması noktasında biz buna son seçimlerin en çok oy almış birinci partisi olma sıfatıyla da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 22 yıllık pratiğinden farklı olarak gönülden destek vereceğimizi ve oy vereceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.


Habere ait görseller: